altijd via arie@ariebruinsma.nl 06-53814666

Dusty


1. VERTEL EENS; WIE HEB IK VANDAAG IN DE STOEL?
Hoi, ik ben Dusty , ik ben 10 Jaar en ik kom uit Breda

2. WELK VERHAAL KOM JE VERTELLEN EN WAAROM IS HET EEN BELANGRIJK VERHAAL?
Ik wil het graag hebben over mijn beperking en mijn hobby. Waarom deze hobby juist bij mij past en het soms moeilijk is om dat uit te leggen aan leeftijdsgenoten.


“Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.”

Dusty Heijnen


3. WAT MOET JE ALLEMAAL KUNNEN OM HIERMEE OM TE GAAN / VOL TE KUNNEN HOUDEN? WIE HELPT JE DAARBIJ EN HOE?
Ik heb een zeldzame aangeboren afwijking genaamd : Radio Ulnaire Synosthose. Dat zorgt er voor dat ik mijn onderarmen niet kan roteren. Mijn bewegingen zijn dan ook erg onhandig en veel sporten vallen daarom af voor me.

Mijn hobby’s zijn zingen, dansen en acteren. In 2011-2012 stond ik al het podium met Streetdance. In 2013 had ik een kleine rol in de Efteling musical Klaas Vaak en daarna mocht ik auditie doen voor de Sprookjesboom musical incl dvd en clipopnames en werd ik uit bijna 500 kinderen als 1 van de 6 vaste kindercast leden gekozen voor het seizoen 2014-2015. Sinds die tijd word ik regelmatig gevraagd voor commercials, films, series of tv programma’s.

4. WAT IS ER HET MEEST MOEILIJK AAN?
Ik probeer alles ook zoveel mogelijk normaal te doen, bv geen aangepast bestek en ik heb zwemles gehad in een revalidatie kliniek maar heb volgens normale eisen afgezwommen. Toen ik jonger was viel het niet zo op omdat iedereen dan wel eens onhandig is maar nu ben ik 10 en kan echt geen glas drinken inschenken zonder te knoeien.

En daarbij word ik op school vaak gepest vanwege m’n hobby omdat zang, dans er echt niet in kan bij de jongens uit mijn klas. Dus volhouden en negeren want dit is wat ik kan en me het meest gelukkig maakt.

5. WAT IS HET MEEST BIJZONDERE DAT JE IS OVERKOMEN?
Die 2 jaar dat ik in het Efteling theater mocht staan met alle mensen die ik daar heb leren kennen , incl de première met bekende Nederlanders en alle belangstelling die ik toen kreeg, zal ik echt nooit vergeten; de mooiste tijd uit m’n leven.

6. WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
Dat ik, ondanks dat ik nog nooit zangles heb gehad, heb nu de hoofdrol in de musical Oasië te pakken heb die komende zomer te zien is in het Chassé theater.

7. WAAR WIL JE NOG BETER IN WORDEN?
Ik zou graag nóg meer teksten willen kunnen onthouden en piano leren spelen maar dat wordt lastig met de stand van m’n armen, maar ik ga dat toch proberen.
Ik heb onlangs een spreekbeurt in de klas gehouden over mezelf om duidelijk te maken dat we elkaar allemaal moeten accepteren zoals we zijn en we het beter gewoon gezellig kunnen houden aangezien we toch 5 dagen per week op elkaars lip zitten.

8. HOE GAAT DIT VERHAAL JOU IN DE TOEKOMST HELPEN?
Ik heb geleerd om alle handelingen te doen, ik geef niet zo maar op en als ik iets voor ogen heb, ga ik er ook voor.
Ik hoop na de basisschool naar het Markenhage college te gaan. Daar hebben ze een podium klas, ik weet niet of ik van acteren mijn beroep wil maken, techniek vind ik ook erg leuk en daar probeer ik tijdens opnames ook veel van mee te krijgen.

9. WAT IS VERDER BELANGRIJK IN JE LEVEN?
Naast zingen, dansen en acteren? Ik ga op vrijdagavond naar een musicalschool maar daarnaast speel ik graag Planet Coaster, Minecraft en Roblox op mijn laptop en ga ik soms met vrienden naar buiten om het online gps-spel jachtseizoen te spelen.

10. WELK ADVIES HEB JE VOOR ANDEREN?
Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen, geeft nooit op, negeer mensen die jou niet begrijpen en doe waar je gelukkig van wordt!