altijd via arie@ariebruinsma.nl 06-53814666

Hiske


1. VERTEL EENS; WIE HEB IK VANDAAG IN DE STOEL?
Ik ben Hiske, ik ben 10 jaar oud. ik woon in Joure samen met mijn vader, moeder, zus, zusje en broertje.

2. WELK VERHAAL KOM JE VERTELLEN EN WAAROM IS HET EEN BELANGRIJK VERHAAL?
Mijn vader is boer dus we wonen op een boerderij. dat was vroeger niet zo bijzonder, maar in mijn klas ben ik de enige die op een boerderij woont. Er komen steeds minder boeren en dat is niet goed want de boeren zorgen voor voedsel.

Ik zit op musicalles. daar zitten niet veel kinderen op.


“Als je iets wilt, ga er dan voor en probeer er alles aan te doen.”

Hiske Jongsma


3. WAT MOET JE ALLEMAAL KUNNEN OM HIERMEE OM TE GAAN / VOL TE KUNNEN HOUDEN? WIE HELPT JE DAARBIJ EN HOE?
Spelen in een musical is wel hard werken. Je moet bijvoorbeeld niet verlegen zijn en soms hele lange teksten uit je hoofd leren. Mijn moeder helpt me er bij. Zij rijdt me er elke donderdag heen. Ik ben een doorzetter. Als ik echt iets wil, dan doe ik er alles aan om het te regelen.

4. WAT IS ER HET MEEST MOEILIJK AAN?
Moeilijk over het wonen op een boerderij vind ik het dat we altijd zo vroeg naar huis toe moeten als we naar een feestje gaan. Mijn vader moet dan weer de koeien melken en voeren, dus we kunnen dan niet lang blijven.

5. WAT IS HET MEEST BIJZONDERE DAT JE IS OVERKOMEN?
Ik mocht auditie doen voor Tina de musical. Dat ben ik helaas niet geworden, maar ik speel wel mee in het voorprogramma van de musical in Sneek.

6. WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
Ik ben er best wel trots op dat ik op een boerderij woon en boerendochter ben. We hebben veel ruimte om te spelen en kunnen gewoon heel veel leuke dingen doen.

7. WAAR WIL JE NOG BETER IN WORDEN?
Bij een musical moet je goed kunnen zingen, toneel spelen en dansen. In alle drie de dingen wil ik graag nog beter worden, zodat ik later in een echte musical kan spelen.

8. HOE GAAT DIT VERHAAL JOU IN DE TOEKOMST HELPEN?
Door de boerderij ben ik gewend dat er hard gewerkt moet worden. Dat geeft niet, want als je ergens hard voor werkt, kun je iets bereiken. Dat kan ik denk ik ook goed gebruiken om mijn droom om musicalster te worden waar te maken.

9. WAT IS VERDER BELANGRIJK IN JE LEVEN?
School en vriendinnen vind ik belangrijk. Op de boerderij help ik graag mee, maar alleen als het mag, niet als het moet. Ook zit ik op bugel les en speel elke vrijdag mee bij de Jouster Jeugd Fanfare.

10. WELK ADVIES HEB JE VOOR ANDEREN?
Als je iets wilt, ga er dan voor. Probleer er alles aan te doen. Dan krijg je er later nooit spijt van.