altijd via arie@ariebruinsma.nl 06-53814666

Jadey


1. VERTEL EENS; WIE HEB IK VANDAAG IN DE STOEL?
Ik heet Jadey en ik ben 10 jaar en we wonen in Capelle aan den IJssel.

2. WELK VERHAAL KOM JE VERTELLEN EN WAAROM IS HET EEN BELANGRIJK VERHAAL?
Ik ben modeontwerpster. Ik ben begonnen door kleding te gaan tekenen, omdat het mij leuk leek om zelf kleding te bedenken. Voor mij is het heel belangrijk, omdat ik de kleding van tegenwoordig te duur vind en ik zo ook mijn creativiteit kwijt kan. Met mijn kledinglijn wil ik kleding betaalbaar maken voor iedereen en ze er toch modieus uit laten zien.


“Geloof in jezelf! Luister niet naar negatieve opmerkingen, maar doe wat je zelf wilt doen.”

Jadey


3. WAT MOET JE ALLEMAAL KUNNEN OM HIERMEE OM TE GAAN / VOL TE KUNNEN HOUDEN? WIE HELPT JE DAARBIJ EN HOE?
Je hebt vooral veel tijd nodig, creativiteit, energie, kennis en de juiste materialen om de kleding te kunnen maken. Voor mijn verjaardag heb ik dan ook van mijn ouders een cursus cadeau gehad. In januari ben ik bij Modenaaischool Antonia begonnen en de eerste cursus heb ik net afgerond. In februari begin ik een tweede cursus.

Omdat de naaischool in de buurt is rijd mama mij met mijn 2 zusjes elke woensdag op en neer. Ik ben heel blij met mijn zusjes, omdat zij toch steeds moeten wachten op mij en nu hebben ze gezegd dat voor de tweede cursus weer te willen doen. Ze zijn fan van mijn kleding.

4. WAT IS ER HET MEEST MOEILIJK AAN?
Het opmeten vind ik nog wel wat lastig, maar met een beetje oefenen moet dat wel goed komen. Ook is de afstand soms wel wat lastig. Als ik uit school kom moeten we heel snel eten en dan gelijk door naar de les. Als het in de buurt zou zijn hoeven mijn zusjes en moeder ook niet steeds heen en weer te rijden en zou ik zelf kunnen gaan. Dan kunnen we wat rustiger aan doen en hoeft niet iedereen op mij te wachten.

5. WAT IS HET MEEST BIJZONDERE DAT JE IS OVERKOMEN?
Het meest bijzondere moment wat het eerste setje kleding wat ik voor mijn zusjes heb gemaakt voor de bonte avond tijdens ons familieweekend. Ik had nog geen naailes gehad en heb met de hand de outfits voor ze gemaakt. De familie vond de setjes heel erg mooi en bleven complimenten geven. Dat was heel leuk. Toen wist ik zeker dat ik hiermee door wilde gaan.

6. WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
Op mijn doorzettingsvermogen. Naaien is best lastig en als de steekjes niet goed gaan moet je steeds weer opnieuw beginnen. Soms is dat zo frustrerend en wil je boos worden, maar ik ga er toch weer voor. Jezelf een beetje streng toespreken werkt soms best goed.

7. WAAR WIL JE NOG BETER IN WORDEN?
Het opmeten en afwerken. Dit moet je heel precies doen en dat vergt veel concentratie en geduld. Ook door bochten naaien moet ik nog goed oefenen. Tijdens mijn tweede cursus hoop ik weer veel nieuwe dingen te leren zodat ik verder kan groeien.

8. HOE GAAT DIT VERHAAL JOU IN DE TOEKOMST HELPEN?
Met mijn verhaal hoop ik mijn droom uit te kunnen laten komen. Ik wil heel graag mijn eigen kledinglijn J.F.W. beginnen en daarmee mijn eigen zaak te openen. (J.F.W. staat voor Jadey’s Fashion World)

9. WAT IS VERDER BELANGRIJK IN JE LEVEN?
Ik word blij van tekenen en knutselen. Ik kan niet zo goed alleen zijn, dus ben ik altijd lekker in de buurt van mijn familie en vrienden. Thuis is het altijd gezellig. We doen veel samen, zoals films kijken, uitjes en samen koken.

Op school heb ik veel vriendinnen en tussen de lessen door bedenken we dingen voor de winkel. Ook mijn zusjes willen later in de winkel meehelpen. Quinty wil kapster worden en de haren van de klanten verzorgen en Imani wil visagiste worden en de klanten van mooie make-up voorzien. Samen kunnen we er dan voor zorgen, met mijn mooie outfits dat mensen er perfect uit zien van top tot teen. Een echt familiebedrijf.

10. WELK ADVIES HEB JE VOOR ANDEREN?
Geloof in jezelf! Luister niet naar negatieve opmerkingen, maar doe wat je zelf wilt doen.

Als dingen niet gaan zoals je wil vraag dan hulp aan de mensen die achter je staan en zet vooral door.