altijd via arie@ariebruinsma.nl 06-53814666

Marije


1. VERTEL EENS; WIE HEB IK VANDAAG IN DE STOEL?
Ik ben Marije Geurden en ik woon in Dubai.

2. WELK VERHAAL KOM JE VERTELLEN EN WAAROM IS HET EEN BELANGRIJK VERHAAL?
Vorig jaar ben ik samen met mijn familie verhuisd naar Dubai voor mijn vader zijn nieuwe baan. We hebben ons huis en al onze spullen verkocht en wonen nu daar voor vast.

 


“Geloof in je zelf. Het maakt niet uit waar je naartoe verhuist, je maakt zo weer nieuwe vrienden!”

Marije Geurden


 

3. WAT MOET JE ALLEMAAL KUNNEN OM HIERMEE OM TE GAAN / VOL TE KUNNEN HOUDEN? WIE HELPT JE DAARBIJ EN HOE?
In het begin voelde het net alsof we op vakantie waren maar toen we eenmaal naar school gingen was het toch wel echt. Gelukkig ging ik samen met mijn zus en zusje naar onze nieuwe school en konden we elkaar opzoeken in de pauzes.

4. WAT IS ER HET MEEST MOEILIJK AAN?
In het begin sprak ik helemaal geen Engels en dat was erg lastig. Ik kon de juf en de andere kinderen niet verstaan en begreep niet wat ik moest doen in de les. Gelukkig mocht ik Google Translate gebruiken en snapte ik zo wat ik moest doen. Ook moest ik opnieuw vriendinnen maken en dat was ook lastig als je geen Engels spreekt.

5. WAT IS HET MEEST BIJZONDERE DAT JE IS OVERKOMEN?
Gelukkig waren de juffen en de kinderen heel behulpzaam en kreeg ik samen met mijn zus en zusje extra Engelse les waardoor we het snel leerden. Iedereen hielp ons heel goed en ze waren heel lief voor ons.

6. WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
Ik ben het meest trots op mijn twee awards die ik heb gewonnen voor sport en het creatief denken binnen de lessen. Dit had ik aan het begin van het jaar niet kunnen denken.

7. WAAR WIL JE NOG BETER IN WORDEN?
Ik moet nog veel aan mijn Engels werken door veel te schrijven, lezen en te spreken. Dat komt vast goed want ik heb een hele leuke school.

8. HOE GAAT DIT VERHAAL JOU IN DE TOEKOMST HELPEN?
Als ik nog een keer ga verhuizen weet ik dat ik het niet meer zo eng hoeft te vinden. Doordat ik nu goed Engels leer spreken, schrijven en lezen hoop ik dat ik dat later kan gebruiken voor mijn studie of werk.

9. WAT IS VERDER BELANGRIJK IN JE LEVEN?
Ik vind voetbal erg leuk. In Nederland voetbalde ik al in een meisjesteam. In Dubai zit ik met mijn zusje in het schoolteam. We trainen een keer in de week en spelen na school wedstrijden. Verder hou ik van met mijn vriendinnen te spelen, knutselen, tekenen en op vakantie gaan met mijn familie.

10. WELK ADVIES HEB JE VOOR ANDEREN?
Geloof in je zelf. Het maakt niet uit waar je naartoe verhuist, je maakt zo weer nieuwe vrienden!