altijd via arie@ariebruinsma.nl 06-53814666

Mark


1. VERTEL EENS; WIE HEB IK VANDAAG IN DE STOEL?
Ik ben Mark Venema en woon in Hoogeveen.

2. WELK VERHAAL KOM JE VERTELLEN EN WAAROM IS HET EEN BELANGRIJK VERHAAL?
Ik woon in een gezinshuis, dat is mijn moeders werk. Ik woon hier met mijn vader en moeder, mijn zusjes en met 3 kinderen die niet bij hun eigen vader en moeder  kunnen wonen. Ik zit ook op stijldansen, dat is best bijzonder, want dat doen niet veel kinderen.


“Doe waar je goed in bent ook al lachen kinderen je uit. Gewoon doen dus.”

Mark Venema


3. WAT MOET JE ALLEMAAL KUNNEN OM HIERMEE OM TE GAAN / VOL TE KUNNEN HOUDEN? WIE HELPT JE DAARBIJ EN HOE?
Wonen in een gezinshuis is leuk, er is altijd wel iemand om mee te spelen. We hebben een heel groot huis, wij kunnen binnen verstoppertje spelen dat is super! Om in een gezinshuis te wonen hoef je niet iets bijzonders te kunnen maar het helpt wel als je kinderen leuk vind en graag met anderen speelt.

4. WAT IS ER HET MEEST MOEILIJK AAN?
Ik vind het jammer dat niet alle kinderen bij hun eigen ouders kunnen wonen want dat is toch het allerfijnst. Ik ben blij dat ik wel bij mijn vader en moeder woon. Ik moet nu wel mijn eigen vader en moeder delen maar dat vind ik niet zo erg.

5. WAT IS HET MEEST BIJZONDERE DAT JE IS OVERKOMEN?
Het meest bijzondere was dat we 3 jaar geleden ineens voor mijn moeders werk zijn verhuisd naar een andere stad en een ander huis. Binnen drie weken woonden wij ergens anders en ging ik naar een andere school. Dat vond ik wel een avontuur.

6. WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
Ik kan goed met kinderen spelen die een beetje bijzonder zijn. Verder ben ik het meest trots op de stijldansfinale waar ik in stond met een klasgenootje.

7. WAAR WIL JE NOG BETER IN WORDEN?
Ik wil natuurlijk nog beter gaan dansen, daarom ga ik elke week naar dansles. Ik hoop dat ik dit jaar ook wedstrijden kan gaan dansen. Ik hoop dat we nog lang een gezinshuis hebben want ik vind het wel gezellig dat er altijd iemand in huis is om mee te spelen. Het zou leuk zijn als er altijd iemand in huis woont die ongeveer net zo oud is als ik.

8. HOE GAAT DIT VERHAAL JOU IN DE TOEKOMST HELPEN?
Door de kinderen die bij ons in huis wonen en hebben gewoond heb ik geleerd met heel veel verschillende mensen om te gaan. Ik vind dit een goede ervaring. Als ik goed met mensen kan omgaan heb ik daar later vast plezier van.

9. WAT IS VERDER BELANGRIJK IN JE LEVEN?
Ik zit op club, typeles, scouting, wedstrijdzwemmen en stijldansen. Ik vind dit allemaal heel leuk om te doen. Stijldansen is gezellig en ik dans met een vaste partner wat altijd super leuk is. Van scouting leer ik ook een hoop en ik mag elk jaar een paar keer op kamp. Het NPK is het allerleukste kamp. We hebben ook nog 2 katten, Pika en Evie, ze zijn heel lief.

10. WELK ADVIES HEB JE VOOR ANDEREN?
Doe waar je goed in bent ook al lachen kinderen je uit. Gewoon doen dus. Kinderen die niet thuis kunnen wonen zijn niet raar of eng, ga gewoon met ze spelen. Iedereen is anders, maar daarom kan je wel gewoon met iemand spelen.